Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blaugies

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Blaugies? Middels de energievergelijker doorzoek je supersnel alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld Engie en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Blaugies de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je via de Energiehunter belangrijke informatie over onderwerpen zoals verbruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dour
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 285,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Blaugies?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Blaugies. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blaugies is op dit moment? Vul direct de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Blaugies, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Via selecties maken in de energievergelijker vinden jullie zonder problemen een product dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Blaugies

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Blaugies heet Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Dour valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Blaugies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Dour
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 23,30%
 • Hoofdpostcode: 7370
 • Gem. mazout: 1700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-blaugies

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Blaugies bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1530 m3 en 3475 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket tref jij details als soort stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Blaugies, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieder tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Onder andere www.engie.be en ook www.zeno.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Blaugies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €270 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Blaugies. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Blaugies. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt de geselecteerde gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + Watz. Ook neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Blaugies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Blaugies en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Blaugies

Bijna alle aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Blaugies. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Blaugies vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Dour zien we verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7370. In de regio kan je meer en meer heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Antargaz duurzame energie.