Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Quiévrain

Snel online energie vergelijken in Quiévrain? Aan de hand van onze website vergelijk je snel en simpel alle relevante leveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Quiévrain de beste deal heeft! Daarnaast lees je via de Energiehunter waardevolle informatie over zaken als o.a. energieaansluitingen en uitleg over jouw energierekening. Tevens komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quiévrain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Quiévrain?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Quiévrain. Dit varieert van Eneco tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In februari 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Quiévrain is in februari 2024? Vul snel jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energievergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Quiévrain, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Geholpen door filters in onze vergelijker achterhaalt men simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Quiévrain

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Quiévrain betreft Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Quiévrain wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Quiévrain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quiévrain
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 0,346%
 • Centrale postcode: 7380
 • Verbruik Mazout: 2350 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-quievrain

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Quiévrain is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 en 3495 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Meestal loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een lijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk abonnement achterhaal jij voorwaarden zoals soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Quiévrain, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.lampiris.be en www.zeno.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Quiévrain


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €335 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Quiévrain. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Quiévrain. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze website vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Quiévrain vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Quiévrain en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Quiévrain

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Quiévrain. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Quiévrain vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Quiévrain onderscheiden we meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7380. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook OCTA+ februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente