Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Braffe

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Braffe? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als Essent en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Braffe de scherpste prijs kan bieden. Ook lees je op deze pagina praktische informatie over onderwerpen als tarieven en variabele of vaste tarieven. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 470,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Braffe?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Braffe. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Braffe is op dit moment? Geef direct de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze tarievencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Braffe, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker bekijk jij zonder problemen een energieproduct dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Braffe

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van energiebedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Braffe heet Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Péruwelz wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Braffe

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel groen: 28,20%
 • Postcodegebied: 7604
 • Verbruik Mazout: 2190 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-braffe

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Braffe is dat gemiddeld 1570 m3 & 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze details hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder pakket lees je info over herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Braffe, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.engie.be en www.eni.com. Jouw aanstaande energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Braffe


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €280 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Braffe. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Braffe. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aanstaande leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Watz. Tevens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Braffe vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Braffe en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Braffe

Het merendeel van de organisaties ondersteunen op dit moment groene stroom in Braffe. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Braffe vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Péruwelz kennen we vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7604. In deze woonplaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie tarieven.