Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roucourt

Snel energie vergelijken in Roucourt? Middels de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle interessante maatschappijen als Eneco en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Roucourt de scherpste prijs kan bieden. Ook vind je op energiehunter.be praktische info over zaken als de overstapservice en info over duurzame energie. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Roucourt?

We zien meer en meer energieleveranciers in Roucourt. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 providers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roucourt is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Roucourt, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer je simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Roucourt

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Roucourt heet Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Péruwelz valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Roucourt

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 27,80%
 • Postcode: 7601
 • Verbruik stookolie: 2150 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-roucourt

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Roucourt ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 en 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk contract check je data zoals soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Roucourt, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en ook www.energypeople.be. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Roucourt


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €385 rendement bieden. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters tref jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Roucourt. Dan is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Roucourt. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de aanstaande energie-aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of natuurlijk Energie 2030. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Roucourt vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Roucourt en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Roucourt

Bijna alle energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Roucourt. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Roucourt vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Péruwelz bestaan er meerdere plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7601. In deze regio kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy contract.