Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rumillies

Eenvoudig energie vergelijken in Rumillies? Met behulp van deze website achterhaal je gemakkelijk alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Rumillies de laagste prijs hanteert. Verder vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Rumillies?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Rumillies. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Mega, de keuze is enorm. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 35 providers. Deze werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rumillies is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! D.m.v de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Rumillies, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van de keuzevakjes in onze vergelijker vind je probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Rumillies

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Rumillies heet Interlux. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tournai wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Rumillies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene stroom: 27,40%
 • Postcode: 7540
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2110 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh

Steden in de omgeving

energie-vergelijken-rumillies

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Rumillies gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 plus 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder abonnement zie je data als soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Rumillies, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een goede leverancier gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Rumillies


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €325 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Rumillies. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Rumillies. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt je gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Ecopower. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum van het contract. De betreffende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rumillies vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rumillies en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rumillies

De meeste bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Rumillies. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Rumillies vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Tournai bestaan er diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7540. In deze omgeving kan je vaak met financiële bonussen participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Luminus contract.