Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maulde

Op je gemak energie vergelijken in Maulde? Dankzij www.energiehunter.be check je supersnel alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Maulde voor jou de beste prijs heeft. Ook vind je via onze vergelijker uitgebreide informatie over zaken als onderwerpenen zakelijke energie. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Maulde?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Maulde. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maulde is? Voer direct jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Maulde, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker check jij simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Maulde

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van organisaties en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Maulde betreft Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tournai wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Maulde

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Elco
 • Groene energie: 26,80%
 • Postcodegebied: 7534
 • Verbruik Mazout: 2050 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-maulde

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Maulde ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 & 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk pakket tref je details zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Maulde, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Maulde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €340 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maulde. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Maulde. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt je aankomende gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste energieaanbieder. Onder andere Luminus, Essent of Comfort Energy. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Maulde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Maulde en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Maulde

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Maulde. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Maulde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Tournai bestaan er tegenwoordig steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7534. In deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Poweo.