Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marquain

Zonder problemen energie vergelijken in Marquain? Door gebruik te maken van deze website ontdek je snel en simpel alle verkrijgbare bedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Marquain de laagste prijs hanteert. Daarbij tref je op energiehunter.be waardevolle info over zaken zoals stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 230,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Marquain?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Marquain. Dit loopt van Essent tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik tellen we ruim 40 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Interlux. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marquain is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Marquain, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker vind jij moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Marquain

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Marquain heet Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tournai wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Marquain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV ketel: Watts
 • Groene stroom: 26,20%
 • Centrale postcode: 7522
 • Gem. mazout: 1990 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-marquain

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Marquain ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van elk abonnement zoek jij info met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Marquain, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.aspiravi.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Marquain


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €260 rendement bieden. Maar, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Marquain. Zo betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Marquain. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent + Energy People. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je betreffende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Marquain vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Marquain en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Marquain

Bijna alle leveranciers bieden onderhand groene stroom in Marquain. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Marquain vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Tournai bestaan er meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7522. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus.