Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blandain

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Blandain? Dankzij onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle verkrijgbare energiebedrijven als Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Blandain de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je op onze website waardevolle informatie over topics zoals overstappen en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 335,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Blandain?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Blandain. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blandain voor jou is? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energiehunter tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Blandain, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de vergelijkingstool vind je eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Blandain

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Blandain heet Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tournai wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Blandain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV ketel: Pentec
 • Groene stroom: 25,90%
 • Hoofdpostcode: 7522
 • Mazout verbruik: 1960 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-blandain

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Blandain gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 en 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder pakket tref jij gegevens als type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Blandain, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Blandain


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €385 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina tref jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Blandain. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Blandain. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw betreffende energie-organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Onder andere Eneco, Essent + Belpower. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Blandain vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Blandain en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Blandain

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Blandain. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Blandain vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Tournai bestaan er vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7522. In deze plaats kan je vaak met financiële bonussen bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent.