Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Froyennes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Froyennes? Met behulp van onze website doorzoek je snel en simpel alle bekende leveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Froyennes prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je op deze website nuttige informatie informatie over items zoals het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Froyennes?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Froyennes. Dat loopt uiteen van Essent tot en met OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Froyennes is? Vul snel je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze handige vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Froyennes, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in de energievergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Froyennes

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Froyennes heet Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tournai wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Froyennes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 25,30%
 • Postcodegebied: 7503
 • Mazout consumptie: 1900 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-froyennes

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Froyennes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 plus 3360 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Van elk pakket lees je details over type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Froyennes, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een interessante actie gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. Zoals www.luminus.be of natuurlijk www.elegant.be. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Froyennes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €360 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Froyennes. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: langlopende contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Froyennes. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aankomende gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en ook Ecopower. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Froyennes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Froyennes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Froyennes

Tal van energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Froyennes. Echter is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Froyennes vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Tournai zijn er verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7503. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Lampirus prijzen juli 2024.