Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Orcq

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Orcq? Via onze website vind je probleemloos alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Orcq de beste deal heeft! Bovendien verzamel je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items als bijv. stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Orcq?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Orcq. Van Essent tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Orcq is op dit moment? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Orcq, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in de energievergelijker zoek je eenvoudig een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Orcq

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online account

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de kosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Orcq heet Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tournai is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Orcq

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Faber
 • Groene energie: 25,10%
 • Hoofdpostcode: 7501
 • Gem. mazout: 1880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-orcq

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Orcq gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1415 m3 en 3350 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire aanbieders + contracten. Van alle pakketten check jij specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Orcq, en de eventuele korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en ook www.energypeople.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Orcq


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 bonus betekenen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: maak een sport van het overstappen in Orcq. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Orcq. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je nieuwe organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Poweo. Ook selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Orcq vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Orcq en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Orcq

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Orcq. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene energie is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Orcq vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Tournai zien we verscheidene initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7501. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega prijzen juli 2024.