Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Willemeau

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Willemeau? Middels onze website achterhaal je moeiteloos alle beschikbare bedrijven zoals Engie en Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Willemeau de laagste prijs hanteert. Tevens check je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als bijv. stroomtarieven en de slimme meter. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 360,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Willemeau?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Willemeau. Van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Willemeau voor jou is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze tarievencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Willemeau, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filters in de Energiehunter bekijk jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Willemeau

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Willemeau heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Tournai wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Willemeau

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 25,50%
 • Postcodegebied: 7506
 • Verbruik Mazout: 1920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-willemeau

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Willemeau ligt dit gemiddeld op 1435 m3 en 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Meestal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder pakket tref jij details als soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Willemeau, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.antargaz.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Willemeau


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €375 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaaradvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktisch advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Willemeau. In dat geval is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Willemeau. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de betreffende gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste aanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE + Watz. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Willemeau vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Willemeau en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Willemeau

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Willemeau. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Willemeau vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Tournai bestaan er diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7506. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant prijzen juli 2024.