Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Froidmont

Zonder problemen energie vergelijken in Froidmont? Aan de hand van de energievergelijker check je overzichtelijk alle interessante maatschappijen als bijv. Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Froidmont de scherpste prijs kan bieden. Daarbij check je via de energievergelijker uitgebreide info over topics als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en verschillende contracttypes. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 290,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Froidmont?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Froidmont. Van Lampirus tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig tellen we ruim 20 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Froidmont voor jou is? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Froidmont, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de energievergelijker bekijkt men simpel en snel een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Froidmont

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Froidmont is Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tournai wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Froidmont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Intergas
 • Groene stroom: 25,40%
 • Postcodegebied: 7504
 • Mazout: 1910 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-froidmont

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Froidmont bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 & 3365 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In de regel kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal je voorwaarden als herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Froidmont, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie actie gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Froidmont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €310 besparen. Desondanks, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna vind jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktische tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Froidmont. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Froidmont. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw betreffende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris + ZENO. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Froidmont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Froidmont en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Froidmont

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Froidmont. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Froidmont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Tournai zien we nogal wat acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7504. In deze regio kan je soms vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Comfort Energy prijzen juni 2024.