Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ramegnies-Chin

Meteen energie vergelijken in Ramegnies-Chin? Middels deze website check je snel en simpel alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Ramegnies-Chin prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via onze vergelijker bruikbare informatie over onderwerpen zoals tarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ramegnies-Chin?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ramegnies-Chin. Dit loopt van Antargaz tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ramegnies-Chin is voor jouw situatie? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ramegnies-Chin, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Via de keuzevakjes in onze vergelijker bekijk je zonder problemen een abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ramegnies-Chin

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Online account
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ramegnies-Chin betreft Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tournai valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Ramegnies-Chin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Nibe
 • Groene energie: 25,60%
 • Postcodegebied: 7520
 • Verbruik Mazout: 1930 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-ramegnies-chin

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Ramegnies-Chin is dat gemiddeld 1440 m3 plus 3375 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaal is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder contract tref jij informatie over herkomst energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Ramegnies-Chin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be en www.elegant.be. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Ramegnies-Chin


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €325 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaartip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktisch advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ramegnies-Chin. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ramegnies-Chin. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem de beste partij. Bedrijven als Luminus, Essent en Aspiravi. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ramegnies-Chin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ramegnies-Chin en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Ramegnies-Chin

Tal van leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Ramegnies-Chin. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ramegnies-Chin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Tournai zijn er allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7520. In deze omgeving kan je soms extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo prijzen juli 2024.