Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chercq

Eenvoudig energie vergelijken in Chercq? Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare leveranciers als Engie & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Chercq de beste deal heeft! Tevens vergaar je op energiehunter.be bruikbare informatie over items als o.a. tarieven van energie * gas en vaste en variabele tarieven. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Chercq?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Chercq. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chercq voor jou is? Geef hierna de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Via onze prijzencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Chercq, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van filteren in de vergelijkingstool ontdek je moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Chercq

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de onkosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Chercq heet Interlux. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Tournai wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Chercq

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 25,80%
 • Postcodegebied: 7521
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1950 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-chercq

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Chercq bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 en nog eens 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Al deze zaken bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk pakket vind je gegevens zoals type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Chercq, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.energie2030.be en www.aspiravi.be. De nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Chercq


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €390 korting realiseren. Maar, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: check regelmatig de radiatoren

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Chercq. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Chercq. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Poweo. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Chercq vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Chercq en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Chercq

Tal van aanbieders bieden onderhand groene stroom in Chercq. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Chercq vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Tournai zijn er verscheidene projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7521. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie.