Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hertain

Meteen energie vergelijken in Hertain? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle interessante leveranciers als OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Hertain de laagste prijs biedt. Verder verzamel je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s zoals verschillende aanbieders en handige bespaartips. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hertain?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hertain. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Interlux. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hertain is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze tarievencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hertain, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hertain

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Hertain betreft Interlux. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tournai is de netbeheerder van het gas Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Hertain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 26,00%
 • Centrale postcode: 7522
 • Mazout: 1970 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-hertain

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Hertain ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 en 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij alle abonnementen check je details zoals type energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Hertain, en de eventuele korting. Selecteer de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.elegant.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Hertain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €375 bonus betekenen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigtip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Hertain. Zo bespaar je het meeste geld. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Hertain. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste partij. Onder andere Luminus, ENGIE of Antargaz. Bij de volgende stap selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hertain vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hertain en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hertain

Tal van aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Hertain. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Hertain vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Tournai bestaan er tegenwoordig vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7522. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Eneco.