Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lamain

Snel energie vergelijken in Lamain? Aan de hand van energiehunter.be check je snel en simpel alle erkende energieleveranciers als bijv. Watz & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Lamain prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 480,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lamain?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Lamain. Dat gaat van Antargaz tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Zij gebruiken allen het net van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lamain voor jou is? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Lamain, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool vinden jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lamain

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Lamain is Interlux. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tournai is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Lamain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 26,10%
 • Centrale postcode: 7522
 • Mazout: 1980 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-lamain

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Lamain gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1465 m3 en 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls kan het uit om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement zoek je info m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lamain, en de welkomstkorting. Kies de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de aanbieder. Denk aan www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Lamain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €270 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lamain. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lamain. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare leverancier. Zoals OCTA+, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lamain vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lamain en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lamain

De meeste bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Lamain. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Lamain vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Tournai kennen we vele stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7522. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+.