Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Havinnes

Gemakkelijk energie vergelijken in Havinnes? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Havinnes het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je op onze website uitgebreide info over items zoals energiebesparing in huis en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 310,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Havinnes?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Havinnes. Van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 35 maatschappijen. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Havinnes is op dit moment? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Echter, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Havinnes, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoekt men zonder problemen een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Havinnes

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Havinnes is Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tournai is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Havinnes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: ACV
 • Aandeel groen: 26,40%
 • Hoofdpostcode: 7531
 • Mazout verbruik: 2010 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-havinnes

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Havinnes is dat gemiddeld 1480 m3 + 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Bij alle contracten tref jij data over type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Havinnes, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede korting tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Havinnes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €260 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Havinnes. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Havinnes. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je aankomende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en neem de beste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage kosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Havinnes vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Havinnes en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Havinnes

Het merendeel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Havinnes. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Havinnes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Tournai zien we steeds meer projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7531. In deze omgeving kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Watz.