Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Béclers

Gemakkelijk energie vergelijken in Béclers? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Béclers de laagste prijs biedt. Daarbij bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over zaken als energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Béclers?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Béclers. Dit varieert van Essent tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze gebruiken allen het net van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Béclers is die past bij jouw verbruik? Vul vlug jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Béclers, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker zoek je simpel en snel een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Béclers

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Béclers betreft Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tournai valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Béclers

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populaire CV: Atag
 • Groene stroom: 26,50%
 • Hoofdpostcode: 7532
 • Mazout consumptie: 2020 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-beclers

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Béclers is dit gemiddeld zo’n 1485 m3 en 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen vind jij info aangaande herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Béclers, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Béclers


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €385 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via onze hunters check jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaaradvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Béclers. Zo betaal je het minst voor je energie. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Béclers. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je nieuwe energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bijv. Luminus, Lampiris en ook Watz. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Béclers vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Béclers en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Béclers

Een groot deel van de leveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Béclers. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Béclers vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Tournai zijn er diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7532. In de regio kan je soms vrij voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Lampirus.