Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vezon

Eenvoudig energie vergelijken in Vezon? Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle bekende energie aanbieders als o.a. Mega & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Vezon de laagste prijs biedt. Bovendien tref je via de energievergelijker handige info over items als bijv. verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,267
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 345,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vezon?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Vezon. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In december 2023 moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met de leidingen van Interlux. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vezon is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze energie vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Vezon, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties in de energievergelijker detecteer jij probleemloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vezon

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen december 2023)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vezon heet Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tournai is de netbeheerder van het gas Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Vezon

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV ketel: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 27,00%
 • Hoofdpostcode: 7538
 • Mazout consumptie: 2070 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-vezon

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Vezon ligt dit gemiddeld op 1510 m3 + 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van alle abonnementen check je gegevens over soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vezon, en de overstapbonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een relevante korting tegengekomen? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be + www.antargaz.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Vezon


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan soms wel €260 opleveren. Evenwel, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Vezon. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Vezon. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je toekomstige energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vezon vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vezon en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vezon

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Vezon. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Vezon vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Tournai bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7538. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Engie contract.