Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaulx

Meteen energie vergelijken in Vaulx? Middels de Energiehunter vind je probleemloos alle grote energieleveranciers als o.a. Watz & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Vaulx de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je via onze vergelijker nuttige info info over zaken zoals gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 325,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vaulx?

We zien enorm veel energieleveranciers in Vaulx. Dat gaat van Eneco tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 35 energie aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaulx is? Vul hierna jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze tarievencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Vaulx, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Middels de keuzevakjes in de energievergelijker bekijk je zonder problemen een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vaulx

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Vaulx is Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tournai is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Vaulx

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 26,90%
 • Hoofdpostcode: 7536
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2060 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-vaulx

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Vaulx ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 en 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij elk contract bekijk je data zoals herkomst energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vaulx, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.engie.be en ook www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vaulx


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 opleveren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Vaulx. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vaulx. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Ecopower. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je gekozen aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vaulx vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vaulx en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Vaulx

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Vaulx. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Vaulx vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Tournai zien we diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7536. In deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Antargaz.