Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Melles

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Melles? Aan de hand van energiehunter.be doorzoek je supersnel alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Melles de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je op onze website handige info over onderwerpen zoals energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 370,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Melles?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Melles. Dit loopt van Eneco tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Melles voor jou is? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Melles, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via keuzes in de Energiehunter detecteer je verrassend eenvoudig een product dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Melles

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Melles heet Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tournai valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Melles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel groen: 27,20%
 • Postcodegebied: 7540
 • Aantal mazout liters: 2090 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-melles

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Melles is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 plus 3455 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het verstandig om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk abonnement zoek jij voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Melles, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.belpower.be. De gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Melles


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €320 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktisch advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktisch advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Melles. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Melles. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aankomende aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris en Eni. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Via energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Melles vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Melles en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Melles

Tal van leveranciers bieden onderhand groene stroom in Melles. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Melles vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Tournai bestaan er nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7540. In deze buurt kan je meer en meer heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco contract.