Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Quartes

Snel energie vergelijken in Quartes? Aan de hand van de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Engie en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Quartes de beste deal heeft! Tevens tref je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s als de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Ook vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 475,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Quartes?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Quartes. Dit loopt van Essent tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Quartes is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Quartes, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! D.m.v selecties in onze vergelijker ontdekken jullie simpel en snel een contract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Quartes

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Online account
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Quartes heet Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tournai valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Quartes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populaire CV: Bosch
 • Groene energie: 27,30%
 • Postcode: 7540
 • Mazout consumptie: 2100 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh

Plekken in de buurt

energie-vergelijken-quartes

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Quartes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1525 m3 en nog eens 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle contracten check je details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Quartes, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een actuele leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Quartes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €250 rendement bieden. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Quartes. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In de regel worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Quartes. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de beste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Energy People. Ook bespreek je de startdatum van het abonnement. De aankomende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Quartes vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Quartes en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Quartes

Tal van energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Quartes. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Quartes vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Tournai bestaan er tegenwoordig steeds meer plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7540. In deze regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van OCTA+ contract.