Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mourcourt

Op je gemak energie vergelijken in Mourcourt? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je eenvoudig alle bekende aanbieders zoals OCTA+ & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Mourcourt de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je via onze vergelijker waardevolle informatie over topics zoals verschillende aanbieders en zakelijke energie. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 455,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mourcourt?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Mourcourt. Dat loopt uiteen van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Zij lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mourcourt voor jou is? Vul hierna jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze energie vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mourcourt, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties in onze vergelijker detecteren jullie simpel en snel een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mourcourt

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Mourcourt betreft Interlux. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Tournai valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Mourcourt

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel groen: 27,60%
 • Centrale postcode: 7543
 • Verbruik Mazout: 2130 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-mourcourt

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Mourcourt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 en 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij alle pakketten achterhaal je gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Mourcourt, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.lampiris.be of www.trevion.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mourcourt


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €350 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bieden wij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaaradvies 5: check regelmatig de radiatoren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Mourcourt. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Mourcourt. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de nieuwe gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Luminus, Lampiris of natuurlijk Eni. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). De gekozen organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mourcourt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mourcourt en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Mourcourt

Veel aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Mourcourt. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Mourcourt vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Tournai bestaan er diverse stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7543. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Watz contract.