Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont-Saint-Aubert

Snel energie vergelijken in Mont-Saint-Aubert? Geholpen door onze website check je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven zoals Eneco en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Mont-Saint-Aubert het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je via de energievergelijker nuttige info info over thema’s zoals overstappen en de slimme meter. Verder verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 230,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mont-Saint-Aubert?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Mont-Saint-Aubert. Dat loopt van Essent tot aan Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont-Saint-Aubert is voor jouw situatie? Vul direct de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Mont-Saint-Aubert, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van filters in de Energiehunter detecteert men simpel en snel een overeenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mont-Saint-Aubert

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mont-Saint-Aubert betreft Interlux. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tournai is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Mont-Saint-Aubert

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel groen: 27,50%
 • Postcode: 7542
 • Mazout verbruik: 2120 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh

Plekken in de omgeving

energie-vergelijken-mont-saint-aubert

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Mont-Saint-Aubert ligt dat gemiddeld op circa 1535 m3 en 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten lees je informatie m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mont-Saint-Aubert, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.luminus.be en www.poweo.be. De betreffende leverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Mont-Saint-Aubert


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €290 rendement bieden. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bieden wij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktische tip 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Mont-Saint-Aubert. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Mont-Saint-Aubert. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt de gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste maatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE en ook Antargaz. Bij de volgende stap selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mont-Saint-Aubert vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mont-Saint-Aubert en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mont-Saint-Aubert

Tal van energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Mont-Saint-Aubert. Op dit front zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Mont-Saint-Aubert vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Tournai zijn er allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7542. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega contract.