Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baugnies

Meteen energie vergelijken in Baugnies? Middels onze vergelijker tref je probleemloos alle relevante energieleveranciers als o.a. Eneco en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Baugnies voor jou de beste prijs heeft. Ook vind je op energiehunter.be praktische info over zaken als o.a. de netbeheerder en handige bespaartips. Daarnaast geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 275,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Baugnies?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Baugnies. Dit loopt van Eneco tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baugnies is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Baugnies, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Via selecties maken in de vergelijkingstool zoekt men probleemloos een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Baugnies

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Baugnies is Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Péruwelz is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Baugnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 28,10%
 • Hoofdpostcode: 7604
 • Mazout consumptie: 2180 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-baugnies

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Baugnies ligt dat gemiddeld op circa 1565 m3 + 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle contracten achterhaal jij info over type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Baugnies, en de overstapbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.eni.com. De gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Baugnies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €280 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter profiteer je van vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Baugnies. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Baugnies. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt de nieuwe organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste energieleverancier. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Trevion. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. De aanstaande leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Baugnies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Baugnies en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Baugnies

Een groot deel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Baugnies. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Baugnies vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Péruwelz zien we verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7604. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz contract.