Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wasmes-Audemez-Briffoeil

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wasmes-Audemez-Briffoeil? Geholpen door de energievergelijker vind je moeiteloos alle interessante leveranciers als bijv. Engie & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Wasmes-Audemez-Briffoeil de laagste prijs biedt. Verder vergaar je via onze vergelijker belangrijke informatie over items zoals energiegebruik in de regio en slimme thermostaten. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 405,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wasmes-Audemez-Briffoeil?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wasmes-Audemez-Briffoeil. Van Lampirus tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wasmes-Audemez-Briffoeil is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Wasmes-Audemez-Briffoeil, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Via jouw input in de prijzenvergelijker zoeken jullie simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wasmes-Audemez-Briffoeil

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wasmes-Audemez-Briffoeil heet Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Péruwelz valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Wasmes-Audemez-Briffoeil

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 28,50%
 • Centrale postcode: 7604
 • Mazout: 2220 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-wasmes-audemez-briffoeil

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Wasmes-Audemez-Briffoeil is dit gemiddeld zo’n 1585 m3 plus 3305 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle pakketten zie je voorwaarden zoals type stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Wasmes-Audemez-Briffoeil, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Wasmes-Audemez-Briffoeil


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €330 besparen. Echter, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna vind je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaaradvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Wasmes-Audemez-Briffoeil. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Wasmes-Audemez-Briffoeil. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de betreffende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels onze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wasmes-Audemez-Briffoeil vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wasmes-Audemez-Briffoeil en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wasmes-Audemez-Briffoeil

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Wasmes-Audemez-Briffoeil. Toch kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Wasmes-Audemez-Briffoeil vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Péruwelz bestaan er steeds meer projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7604. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ tarieven.