Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brasménil

Eenvoudig energie vergelijken in Brasménil? Via deze website doorzoek je moeiteloos alle interessante bedrijven als bijvoorbeeld Essent & Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Brasménil prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen als o.a. energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 255,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Brasménil?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Brasménil. Dat loopt van Lampirus tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brasménil voor jou is? Vul direct de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via de vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Brasménil, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van keuzes in de tool vind je gemakkelijk een product dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Brasménil

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Brasménil betreft Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Péruwelz is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Brasménil

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 28,30%
 • Postcodegebied: 7604
 • Gem. mazout: 2200 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-brasmenil

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Brasménil is dat gemiddeld 1575 m3 + 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracten kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In de regel loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk contract zoek jij details als type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Brasménil, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting in het lijstje? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Brasménil


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €375 opleveren. Echter, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bieden wij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Brasménil. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Brasménil. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de nieuwe energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE + Eni. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Brasménil vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Brasménil en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Brasménil

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Brasménil. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Brasménil vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Péruwelz kennen we vele projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7604. In deze regio kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Essent tarieven.