Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wiers

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wiers? Middels www.energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle grote maatschappijen als o.a. Eneco & Lampirus. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Wiers de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je op deze website handige info over topics als onderwerpenen handige bespaartips. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 375,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Wiers?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Wiers. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wiers is voor jouw verbruik? Vul hierna de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Wiers, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wiers

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Goede klantenservice

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Wiers heet Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Péruwelz wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Wiers

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • CV ketel: Nibe
 • Groene energie: 28,60%
 • Postcode: 7608
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2230 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-wiers

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Als eerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Wiers is dat gemiddeld 1590 m3 & 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten opzichte van contractduur kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement achterhaal je informatie over herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wiers, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be of www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Wiers


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €275 besparen. Toch, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Wiers. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wiers. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de gekozen energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Antargaz. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wiers vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wiers en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wiers

Bijna alle energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Wiers. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Wiers vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Péruwelz zien we verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7608. In de regio kan je soms relatief goedkoop deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus tarieven.