Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bléharies

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bléharies? Middels deze website doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven als Mega & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Bléharies de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je via de energievergelijker waardevolle info over topics als de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 360,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bléharies?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Bléharies. Van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het net van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bléharies is? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Bléharies, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker bekijk je gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bléharies

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bléharies heet Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Brunehaut valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Bléharies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel groen: 28,90%
 • Postcode: 7620
 • Mazout: 2260 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-bleharies

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Bléharies is dat gemiddeld 1400 m3 en 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Meestal is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement tref je details als soort stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Bléharies, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Zoals www.luminus.be + www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bléharies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €340 rendement bieden. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaartip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bléharies. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bléharies. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aankomende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en Wase Wind. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bléharies vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bléharies en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bléharies

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Bléharies. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bléharies vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Brunehaut zien we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7620. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Lampirus tarieven.