Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Laplaigne

Op je gemak energie vergelijken in Laplaigne? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle verkrijgbare bedrijven zoals Eneco & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Laplaigne het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts lees je via onze vergelijker uitgebreide informatie over thema’s als energiebesparing in huis en info over duurzame energie. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Laplaigne?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Laplaigne. Van Antargaz tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze gebruiken allen de leidingen van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Laplaigne is voor jouw verbruik? Geef direct je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Laplaigne, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool zoeken jullie zonder problemen een contract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Laplaigne

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Laplaigne heet Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Brunehaut valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Laplaigne

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • CV Merk: Atag
 • Groene stroom: 29,50%
 • Hoofdpostcode: 7622
 • Verbruik Mazout: 2320 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-laplaigne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Laplaigne ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 plus 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal is het verstandig om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen zoek jij data m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Laplaigne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante leverancier tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. O.a. www.engie.be en ook www.antargaz.be. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Laplaigne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €335 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Laplaigne. Zodoende is de besparing het grootst. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Laplaigne. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE + Belpower. Vervolgens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Laplaigne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Laplaigne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Laplaigne

Het gros van de maatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Laplaigne. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Laplaigne vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Brunehaut bestaan er meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7622. In deze omgeving kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent abonnement.