Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rongy

Gemakkelijk energie vergelijken in Rongy? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders zoals Watz en Lampirus. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Rongy de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je op onze website nuttige informatie informatie over zaken zoals verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rongy?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Rongy. Van Antargaz tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags tellen we ruim 35 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rongy is op dit moment? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Rongy, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in de energievergelijker achterhaal je moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rongy

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Online account
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online energiesimulator

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Rongy betreft Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Brunehaut is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Rongy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • CV ketel: Bulex
 • Groene energie: 29,60%
 • Centrale postcode: 7623
 • Gem. mazout: 2330 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-rongy

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Rongy gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 + 3360 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder abonnement lees jij voorwaarden als soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Rongy, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De door jou gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rongy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €395 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hierna check je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Rongy. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Rongy. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de gekozen energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + Wase Wind. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Rongy vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Rongy en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Rongy

Veel energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Rongy. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Rongy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Brunehaut onderscheiden we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7623. In deze regio kan je soms relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco abonnement.