Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fontenoy

Gemakkelijk energie vergelijken in Fontenoy? Aan de hand van deze website tref je eenvoudig alle beschikbare aanbieders als o.a. Essent en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Fontenoy de laagste prijs biedt. Voorts tref je op deze pagina handige informatie over zaken zoals het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Antoing
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 350,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Fontenoy?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Fontenoy. Van Antargaz tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 40 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fontenoy is op dit moment? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energiehunter achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Fontenoy, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in de prijzenvergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Fontenoy

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Fontenoy is Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Antoing is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Fontenoy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Antoing
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene energie: 30,20%
 • Postcodegebied: 7643
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2390 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-fontenoy

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Fontenoy is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 en 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracten kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire energiebedrijven. Van alle pakketten zoek je data zoals herkomst van stroom en gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Fontenoy, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het energiebedrijf. Zoals www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Fontenoy


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €345 korting realiseren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Fontenoy. In dat geval is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Fontenoy. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande energiemaatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste aanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk ZENO. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage kosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Fontenoy vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Fontenoy en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Fontenoy

Een aanzienlijk deel van de bedrijven ondersteunen onderwijl groene stroom in Fontenoy. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan het filter “Groene Energie uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Fontenoy vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Antoing zien we diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7643. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy abonnement.