Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Luingne

Snel online energie vergelijken in Luingne? Middels onze website doorzoek je overzichtelijk alle bekende leveranciers als bijv. Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Luingne de beste deal heeft! Verder vergaar je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over topics als tarieven van energie * gas en salderen. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Moeskroen
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Luingne?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Luingne. Van Lampirus tot aan Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Luingne voor jou is? Vul hierna jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Luingne, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker vindt men gemakkelijk een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Luingne

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Luingne is Interlux. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Moeskroen wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Luingne

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Moeskroen
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 30,30%
 • Postcodegebied: 7700
 • Mazout: 2400 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-luingne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Luingne is dit gemiddeld zo’n 1470 m3 en nog eens 3395 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder abonnement tref jij details over soort stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Luingne, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be + www.ebem.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Luingne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €335 besparen. Maar, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers vinden: regel jaarlijks het overstappen in Luingne. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Luingne. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE + Wase Wind. Bij de volgende stap neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.watz.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Luingne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Luingne en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Luingne

Veel energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Luingne. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Luingne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Moeskroen bestaan er tegenwoordig vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7700. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Elegant abonnement.