Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moeskroen

Snel energie vergelijken in Moeskroen? Middels onze vergelijker achterhaal je eenvoudig alle grote maatschappijen als OCTA+ & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Moeskroen het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vergaar je op deze pagina praktische info over thema’s zoals verschillende aanbieders en salderen. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Moeskroen
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 335,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Moeskroen?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Moeskroen. Dat loopt van Essent tot bijvoorbeeld Watz, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Interlux. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moeskroen is? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze handige vergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Moeskroen, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filteren in de tool checken jullie eenvoudig een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Moeskroen

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Moeskroen heet Interlux. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Moeskroen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Moeskroen

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Moeskroen
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 0,354%
 • Postcode: 7700
 • Verbruik stookolie: 2430 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-moeskroen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Moeskroen is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 en nog eens 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten vind je info zoals soort stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Moeskroen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. O.a. www.luminus.be + www.eneco.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Moeskroen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €265 winst geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktisch advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Moeskroen. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Moeskroen. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de gekozen gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en ZENO. Hierna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Moeskroen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Moeskroen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Moeskroen

Bijna alle aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Moeskroen. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Moeskroen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Moeskroen onderscheiden we diverse acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7700. In deze regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Antargaz februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente