Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herseaux

Snel online energie vergelijken in Herseaux? Aan de hand van de Energiehunter tref je moeiteloos alle bekende leveranciers als bijv. Essent & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Herseaux voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je op energiehunter.be uitgebreide informatie over zaken zoals tarieven en uitleg over jouw energierekening. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Moeskroen
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvennaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 500,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Herseaux?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Herseaux. Dit loopt van Antargaz tot een speler als Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag tellen we ruim 20 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energieleveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herseaux is? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Herseaux, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via selecties maken in de energievergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Herseaux

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Herseaux is Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Moeskroen is de netbeheerder van het gas Interlux. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Herseaux

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Moeskroen
 • CV Merk: AWB
 • Groene energie: 30,50%
 • Postcodegebied: 7712
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2420 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-herseaux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Herseaux is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 plus 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle pakketten zoek jij informatie m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Herseaux, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Herseaux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €315 voordeel geven. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigadvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Herseaux. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Herseaux. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je nieuwe organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Herseaux vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Herseaux en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Herseaux

Bijna alle organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Herseaux. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Herseaux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Moeskroen zien we meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7712. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Antargaz abonnement.