Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Evregnies

Meteen energie vergelijken in Evregnies? Via energiehunter.be tref je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders zoals OCTA+ & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Evregnies de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op onze website waardevolle info over onderwerpen als o.a. stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Estaimpuis
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Evregnies?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Evregnies. Dat gaat van Eneco tot een speler als Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Interlux. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Evregnies is? Voer snel de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze handige vergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Evregnies, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in de tarievenvergelijker vindt men verrassend eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Evregnies

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Evregnies betreft Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Estaimpuis is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Evregnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estaimpuis
 • Populaire CV: Brotje
 • Groene energie: 30,80%
 • Postcodegebied: 7730
 • Mazout: 2450 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-evregnies

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Evregnies is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 en 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder contract achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Evregnies, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Zoals www.energie2030.be + www.eneco.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Evregnies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €380 besparen. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Evregnies. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Evregnies. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt de betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Hierna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Evregnies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Evregnies en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Evregnies

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Evregnies. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Evregnies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Estaimpuis zien we diverse activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7730. Als inwoner van deze plaats kan je soms relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco afsluiten.