Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Estaimpuis

Zonder problemen energie vergelijken in Estaimpuis? Geholpen door deze website vergelijk je probleemloos alle bekende energiebedrijven als Essent en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Estaimpuis de beste deal heeft! Tevens check je via onze vergelijker handige info over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Estaimpuis
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Estaimpuis?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Estaimpuis. Dat loopt uiteen van Engie tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 40 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via de infrastructuur van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Estaimpuis is? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Estaimpuis, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de vergelijkingstool bekijken jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Estaimpuis

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van aanbieders en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Estaimpuis heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Estaimpuis is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Estaimpuis

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estaimpuis
 • Populair merk: Remeha
 • Aandeel groen: 0,355%
 • Postcode: 7730
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2440 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-estaimpuis

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Estaimpuis is dat gemiddeld 1535 m3 en 3325 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk pakket check jij info m.b.t. soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Estaimpuis, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.octaplus.be of www.ebem.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Estaimpuis


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €295 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bekijk jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Estaimpuis. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Estaimpuis. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw betreffende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE + Energie 2030. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Estaimpuis vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Estaimpuis en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Estaimpuis

Het merendeel van de energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Estaimpuis. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Estaimpuis vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Estaimpuis zijn er nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7730. In deze woonplaats kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Engie energie.


Alle plaatsen in deze gemeente