Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Léger

Snel online energie vergelijken in Saint-Léger? Via de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle bekende energie aanbieders zoals Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Saint-Léger het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s zoals onderwerpenen vaste en variabele tarieven. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estaimpuis
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Saint-Léger?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Saint-Léger. Van Poweo tot een speler als Mega, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Léger is? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Saint-Léger, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door middel van filters in de vergelijkingstool bekijk jij probleemloos een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Saint-Léger

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Saint-Léger is Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Estaimpuis is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Saint-Léger

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estaimpuis
 • Populair merk: Faber
 • Groene energie: 31,10%
 • Hoofdpostcode: 7730
 • Verbruik Mazout: 2480 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-saint-leger

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Saint-Léger is dit gemiddeld zo’n 1510 m3 plus 3435 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk contract tref je specificaties zoals type energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Saint-Léger, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. O.a. www.octaplus.be en www.ecopower.be. De gekozen aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Saint-Léger


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €315 opleveren. Echter, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Saint-Léger. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Saint-Léger. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je nieuwe energiemaatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE + Comfort Energy. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Saint-Léger vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Saint-Léger en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Saint-Léger

Tal van organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Saint-Léger. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Saint-Léger vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Estaimpuis onderscheiden we diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7730. In deze regio kan je steeds vaker vrij voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega afsluiten.