Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bailleul

Op je gemak energie vergelijken in Bailleul? Met behulp van energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Bailleul voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je op deze website praktische info over thema’s als de overstapservice en zakelijke energie. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estaimpuis
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bailleul?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Bailleul. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 35 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bailleul is voor jouw situatie? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bailleul, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Via jouw input in de vergelijkingstool detecteer je gemakkelijk een contract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bailleul

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Bailleul heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Estaimpuis valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Bailleul

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estaimpuis
 • Populair merk: Baxi
 • Groene stroom: 30,60%
 • Centrale postcode: 7730
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2430 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-bailleul

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Bailleul gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en 3410 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Door de bank genomen loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle interessante energie aanbieders. Van ieder contract check je details m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bailleul, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. O.a. www.essent.be of www.ebem.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Bailleul


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Bailleul. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bailleul. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieaanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Belpower. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bailleul vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bailleul en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bailleul

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Bailleul. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Bailleul vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Estaimpuis onderscheiden we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7730. In deze woonplaats kan je meer en meer vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Engie afsluiten.