Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pecq

Op je gemak energie vergelijken in Pecq? Middels deze website achterhaal je eenvoudig alle bekende maatschappijen als bijv. Mega & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Pecq de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je op deze pagina waardevolle info over zaken als o.a. energiebesparing in huis en uitleg over jouw energierekening. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pecq
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Pecq?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Pecq. Van Lampirus tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pecq is die past bij jouw verbruik? Vul direct de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Pecq, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via jouw input in de Energiehunter achterhaalt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Pecq

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Pecq betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Pecq wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Pecq

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pecq
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene stroom: 0,356%
 • Postcode: 7740
 • Aantal mazout liters: 2450 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-pecq

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Pecq ligt dat gemiddeld op circa 1540 m3 en 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk pakket zoek je gegevens zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Pecq, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Pecq


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €355 korting realiseren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Pecq. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Pecq. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt de nieuwe energiemaatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Essent en ook Comfort Energy. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Pecq vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Pecq en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Pecq

Het merendeel van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Pecq. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Pecq vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Pecq bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7740. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent energie.


Alle plaatsen in deze gemeente