Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anseroeul

Snel online energie vergelijken in Anseroeul? Via energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle grote energieleveranciers zoals Engie en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Anseroeul de scherpste prijs kan bieden. Voorts vind je op deze pagina praktische info over onderwerpen als gastarieven en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mont-De-L’Enclus
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 230,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Anseroeul?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Anseroeul. Dit loopt van Essent tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke aanbieders je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anseroeul is op dit moment? Vul snel de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze tarievencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Anseroeul, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in de vergelijkingstool checkt men gemakkelijk een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Anseroeul

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Anseroeul is Interlux. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Mont-De-L’Enclus is de netbeheerder van het gas Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Anseroeul

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-anseroeul

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Anseroeul ligt dit gemiddeld op 1540 m3 en 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder abonnement check je gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Anseroeul, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Zoals www.luminus.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Anseroeul


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €325 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bieden wij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Anseroeul. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Anseroeul. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert de toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Anseroeul vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Anseroeul en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Anseroeul

Het merendeel van de bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Anseroeul. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Anseroeul vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Mont-De-L’Enclus zien we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7750. In deze woonplaats kan je steeds vaker extra voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz afsluiten.