Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont-De-L’Enclus

Snel energie vergelijken in Mont-De-L’Enclus? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle verkrijgbare aanbieders als o.a. Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Mont-De-L’Enclus voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je op onze website praktische informatie over thema’s als bijv. verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mont-De-L’Enclus
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 245,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Mont-De-L’Enclus?

Er zijn best veel energieleveranciers in Mont-De-L’Enclus. Van Poweo tot bijvoorbeeld OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 25 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont-De-L’Enclus is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Mont-De-L’Enclus, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in onze vergelijker ontdek jij zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mont-De-L’Enclus

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Mont-De-L’Enclus heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Mont-De-L’Enclus wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Mont-De-L’Enclus

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-mont-de-l-enclus

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Mont-De-L’Enclus ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 en 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaal is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle populaire energieleveranciers. Van alle abonnementen tref jij data zoals soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Mont-De-L’Enclus, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de aanbieder. Onder andere www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mont-De-L’Enclus


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €270 korting realiseren. Evenwel, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mont-De-L’Enclus. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mont-De-L’Enclus. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de geselecteerde energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, Essent en Elegant. Daarna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Mont-De-L’Enclus vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mont-De-L’Enclus en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Mont-De-L’Enclus

Bijna alle maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Mont-De-L’Enclus. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Mont-De-L’Enclus vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Mont-De-L’Enclus zien we verscheidene stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7750. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Eneco energie.


Alle plaatsen in deze gemeente