Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Orroir

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Orroir? Via energiehunter.be tref je moeiteloos alle relevante maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus en Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Orroir prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op onze website handige info over onderwerpen zoals maatschappijen en de slimme meter. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mont-De-L’Enclus
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende bedrijven vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Orroir?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Orroir. Dat loopt van Eneco tot een speler als Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 35 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen het netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Orroir is? Voer snel de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Orroir, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filters in de vergelijkingstool zoeken jullie probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Orroir

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Orroir betreft Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Mont-De-L’Enclus wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Orroir

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mont-De-L’Enclus
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 31,80%
 • Hoofdpostcode: 7750
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2550 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-orroir

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Orroir is het gemiddelde verbruik ong. 1545 m3 plus 3470 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij elk abonnement zoek jij details aangaande soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Orroir, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de leverancier. Zoals www.lampiris.be + www.poweo.be. De door jou gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Orroir


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €340 besparen. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Orroir. Zodanig ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Orroir. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt de gekozen energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE en Aspiravi. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Orroir vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Orroir en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Orroir

Het gros van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Orroir. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Orroir vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Mont-De-L’Enclus kennen we vele acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7750. In deze plaats kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie overstappen.