Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Amougies

Zonder problemen energie vergelijken in Amougies? Middels onze website doorzoek je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven als bijv. Eneco en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Amougies de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je via onze vergelijker belangrijke info over items zoals energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mont-De-L’Enclus
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 385,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Amougies?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Amougies. Dit varieert van Lampirus tot Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Amougies is in juli 2024? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v onze energie achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Amougies, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van filteren in de prijzenvergelijker check jij moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Amougies

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Amougies heet Interlux. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Mont-De-L’Enclus is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Amougies

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-amougies

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Amougies is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 en nog eens 3460 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket check jij info m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Amougies, en de eventuele korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Amougies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €290 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via onze hunters bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: korter douchen
 • Advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Amougies. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Amougies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent of natuurlijk Ebem. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Amougies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Amougies en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Amougies

Een groot deel van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Amougies. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Amougies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Mont-De-L’Enclus onderscheiden we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7750. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Poweo afsluiten.