Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Escanaffles

Zonder problemen energie vergelijken in Escanaffles? Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je supersnel alle relevante maatschappijen als o.a. Engie en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Escanaffles de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Celles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Escanaffles?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Escanaffles. Dat loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Escanaffles is voor jouw situatie? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter check je direct de goedkoopste energieleverancier van Escanaffles, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in de tarievenvergelijker checken jullie probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Escanaffles

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Escanaffles betreft Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Celles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Escanaffles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Celles
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 32,00%
 • Postcode: 7760
 • Mazout verbruik: 2570 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-escanaffles

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Escanaffles is het gemiddelde verbruik ong. 1555 m3 en 3480 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder abonnement achterhaal jij voorwaarden aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Escanaffles, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.eneco.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Escanaffles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Escanaffles. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Escanaffles. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw aankomende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Energy People. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Escanaffles vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Escanaffles en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Escanaffles

Het merendeel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Escanaffles. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Escanaffles vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Celles bestaan er diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7760. In deze plaats kan je vaak relatief goedkoop meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco overstappen.