Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pottes

Zonder problemen energie vergelijken in Pottes? Via www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle erkende maatschappijen als Mega & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Pottes de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op deze pagina belangrijke info over zaken als o.a. energieaansluitingen en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Celles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 390,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Pottes?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Pottes. Van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pottes is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Pottes, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filters in de tool vind je gemakkelijk een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Pottes

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Pottes betreft Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Celles wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Pottes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Celles
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 32,30%
 • Centrale postcode: 7760
 • Gem. mazout: 2600 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-pottes

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Pottes ligt dit gemiddeld op 1570 m3 & 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Van ieder abonnement achterhaal je specificaties over soort stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Pottes, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.trevion.be. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pottes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €340 korting realiseren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Pottes. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Pottes. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Energy People. Daarnaast neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Pottes vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Pottes en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Pottes

De meeste organisaties verschaffen onderhand groene stroom in Pottes. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Pottes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Celles bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7760. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega overstappen.