Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houthem

Snel energie vergelijken in Houthem? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. Watz & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Houthem de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over onderwerpen zoals tarieven en handige bespaartips. Verder komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Komen-Waasten
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 465,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Houthem?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Houthem. Dat loopt van Lampirus tot en met Watz, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houthem is in juni 2024? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Houthem, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de tarievenvergelijker bekijken jullie simpel en snel een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Houthem

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Houthem heet Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Komen-Waasten is de netbeheerder van het gas Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Houthem

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Komen-Waasten
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel groen: 32,60%
 • Hoofdpostcode: 7781
 • Mazout verbruik: 2630 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-houthem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Houthem is dat gemiddeld 1585 m3 en 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire energieleveranciers. Bij elk abonnement bekijk jij gegevens over type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Houthem, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een goede kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Houthem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €320 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand profiteer je van vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Houthem. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Houthem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert de gekozen energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en Elegant. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Houthem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Houthem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Houthem

Het gros van de organisaties ondersteunen inmiddels groene stroom in Houthem. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Houthem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Komen-Waasten kennen we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7781. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy overstappen.