Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Velaines

Gemakkelijk energie vergelijken in Velaines? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je overzichtelijk alle grote bedrijven zoals Engie & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Velaines de beste deal heeft! Verder verzamel je via de energievergelijker bruikbare info over items als bijvoorbeeld onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Celles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 440,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Velaines?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Velaines. Dit varieert van Lampirus tot Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 35 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Velaines is in juli 2024? Voer hieronderde privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze tarievencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Velaines, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door de keuzevakjes in de tarievenvergelijker bekijk jij moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Velaines

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Velaines heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Celles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Velaines

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Celles
 • CV Merk: ACV
 • Groene energie: 32,40%
 • Postcode: 7760
 • Mazout consumptie: 2610 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-velaines

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Velaines is dit gemiddeld zo’n 1575 m3 en 3500 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Veelal loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Van elk contract tref jij informatie met betrekking tot type energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Velaines, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Onder andere www.essent.be en ook www.wasewind.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Velaines


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Velaines. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Velaines. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aankomende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris en Comfort Energy. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Velaines vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Velaines en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Velaines

Bijna alle leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Velaines. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Velaines vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Celles onderscheiden we meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7760. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz overstappen.