Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lanquesaint

Op je gemak energie vergelijken in Lanquesaint? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Eneco en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Lanquesaint de beste deal heeft! Tevens check je via de energievergelijker handige info over topics als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Ook verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lanquesaint?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lanquesaint. Dit varieert van Essent tot Luminus, de keuze is enorm. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lanquesaint is voor jouw situatie? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energievergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lanquesaint, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker zoeken jullie zonder problemen een energiecontract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lanquesaint

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lanquesaint is Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ath wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Lanquesaint

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel groen: 33,10%
 • Centrale postcode: 7800
 • Aantal mazout liters: 2680 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-lanquesaint

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Lanquesaint bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1405 m3 en nog eens 3320 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij elk contract check je informatie m.b.t. type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Lanquesaint, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.lampiris.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lanquesaint


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigadvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lanquesaint. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Lanquesaint. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste partij. Onder andere Luminus, ENGIE + Poweo. Daarna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lanquesaint vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lanquesaint en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lanquesaint

Het merendeel van de leveranciers leveren onderhand groene stroom in Lanquesaint. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Lanquesaint vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Ath zien we verscheidene acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7800. In de regio kan je meer en meer extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Essent juli 2024.