Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ostiches

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ostiches? Middels de energievergelijker ontdek je supersnel alle erkende leveranciers als Mega en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Ostiches de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je via de Energiehunter handige info over topics als o.a. energiebelastingen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ostiches?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ostiches. Dat loopt uiteen van Antargaz tot aan Watz, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ostiches is voor jouw situatie? Vul hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ostiches, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker detecteer jij eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ostiches

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Ostiches betreft Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ath is de netbeheerder van het gas Igh. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Ostiches

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV Merk: AWB
 • Groene energie: 33,50%
 • Postcodegebied: 7804
 • Aantal mazout liters: 2720 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-ostiches

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Ostiches is het gemiddelde verbruik ong. 1425 m3 + 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Dikwijls loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk abonnement lees jij info aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ostiches, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be + www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ostiches


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €275 besparen. Echter, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Ostiches. Daarna is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Ostiches. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris of Elegant. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ostiches vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ostiches en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Ostiches

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Ostiches. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groen uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Ostiches vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Ath kennen we meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7804. In de regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega juli 2024.